Project ‘Energiezuinig’ 

Groep T7 werkt al enige tijd rondom het thema ‘Energiezuinigheid’. Op dinsdag 16 januari kwam Sjaak Vogel met zijn ‘groene’ Deltabus’ langs in die groep. Hij heeft ons van alles verteld over hoe je zuinig kunt omgaan met energie, hoe je daarmee het milieu kunt sparen en wat groene stroom inhoudt. Ook hebben de kinderen in de Deltabus zelf groene stroom ‘gemaakt’ en andere opdrachtjes gedaan.
Sjaak heeft ons als schoolopdracht gegeven: Verzin iets rondom dit thema, waarmee je andere mensen iets leert over dit onderwerp. Als hoofdprijs kunnen we zonnepanelen voor de hele school winnen! Dit liet T7 zich natuurlijk geen 2x zeggen. Ze zijn gelijk aan het brainstormen geslagen over wat een geschikte opdracht hiervoor zou zijn. Uitkomst: We maken een filmpje over wat je kunt doen met restafval (bijvoorbeeld leuke dingen knutselen), hoe je zelf zuinig kunt omgaan met energie en ook gaan we de gemeente vragen om bij ons op school het plastic op te komen halen. Dit filmpje wordt uiteindelijk aan alle kinderen op school getoond.
Het filmpje is nog niet af, maar de kinderen zijn hier al enthousiast aan bezig!!