Burgemeester Van den Tillaar leest de kinderen van de Kameleon voor.

Burgemeester Van den Tillaar leest de kinderen van de Kameleon voor.

(Foto: Stephan Koole)

Tijger in de klas bij de Kameleon in Oost-Souburg

 

In het kader van het Nationale Voorleesontbijt mochten woensdag onder meer kinderen van basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg in hun pyjama naar school komen.

Bij groep 1/2 van de school aan het Oranjeplein ging niemand minder dan burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen op bezoek om hen voor te lezen. Hij nam een spannend boek mee. Er lag dan ook een grote tijger in het midden van de kring. Het boek waaruit de burgemeester voorlas heet ‘Ssst! De tijger slaapt’. Met deze woorden begon de burgemeester ook het verhaal. Tijdens het voorlezen moesten de kinderen hun best doen om de tijger in de kring niet wakker te maken…

Na het voorlezen was het tijd om te ontbijten. Zo begonnen de kinderen en de burgemeester de dag goed. Vele scholen in de Zeeuwse gemeenten namen woensdagmorgen deel aan het Nationale Voorleesontbijt.