Inspectie: vijf Zeeuwse scholen blinken uit, één is zeer zwak

Vijf Zeeuwse scholen blinken uit. © Thinkstock

Inspectie: vijf Zeeuwse scholen blinken uit, één is zeer zwak

VLISSINGEN – Basisschool Sint Petrus – De Wegwijzer in Schoondijke is de enige zeer zwakke school in Zeeland. Dat blijkt uit een vernieuwd overzicht dat de Inspectie van het Onderwijs maandag publiceerde op haar website.

Verreweg de meeste scholen krijgen van de inspectie het oordeel ‘voldoende’. Vijf Zeeuwse scholen blinken uit: zij leveren volgens de inspectie goed onderwijs. Het gaat om obs De Eevliet in Tholen, basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg, basisschool Op Dreef in Bruinisse, de Herman Faukeliusschool in Middelburg, en de vmbo-basis en vmbo-kader afdeling ‘Kerkpolder’ van het Calvijn College in Krabbendijke. Scholen kunnen deze extra waardering alleen krijgen als ze daar zelf bij de inspectie om vragen.

De inspectie gaf Sint-Petrus – De Wegwijzer in Schoondijke begin dit jaar het oordeel ‘zeer zwak’, onder meer omdat de school leerlingen die een leerachterstand hebben opgelopen niet goed helpt.

De inspectie heeft de beoordelingen in één vernieuwd overzicht gepubliceerd om tegemoet te komen aan ouders, gemeenten, scholen en onderzoeksbureaus.

 

 

Cornelleke Blok 23-10-18, 14:12 PZC