1 Created with Sketch.

Dit zijn wij

De Tweemaster – Kameleon is een openbare Dalton school waar leerlingen centraal staan. Persoonlijke ontwikkeling, samen leren en groeien in een veilige omgeving, waar we respect hebben voor elkaar. Wij geloven in samenwerking en zelfredzaamheid, daar beginnen we al mee in de jongste groepen. Door kleine klassen hebben we echte aandacht en oog voor iedereen en kunnen we het best passende onderwijs bieden.

Met een gedreven team van onderwijsspecialisten helpen wij iedere dag te bouwen aan de toekomst van onze leerlingen. Wij zijn ervan overtuigd dat we met onze manier van lesgeven een goede voorbereiding bieden op het voortgezet onderwijs en het latere beroepsleven. Dat is onze missie!

Onze kernwaarden

Veilig 

We bieden een omgeving waar alle leerlingen zich veilig voelen en waar iedereen respect heeft voor elkaar. Door onze kanjertraining is iedereen zich bewust van zijn/haar gedrag en is er geen ruimte voor pestgedrag

Ontwikkeling

Binnen onze school is alle ruimte voor ontwikkeling. In het tempo en op het niveau dat bij je past. We stimuleren zelfstandigheid bij onze leerlingen door middel van weektaken die leerlingen zelf inplannen en uitvoeren. Verantwoordelijkheid wordt al vroeg geleerd. Ook onze leerkrachten blijven zich ontwikkelen en dragen proactief initiatieven aan voor verbeteringen van het onderwijs. Zo blijven we continu in beweging.

Samen

Op onze school is samenwerken een must. Vanaf de jongste groepen heeft iedereen elke week een wisselend maatje waarmee taken worden uitgevoerd. Samen leren is samen verantwoordelijkheid nemen en samen groeien.

Kwaliteit 

Wij vullen het onderwijs in zoals wij denken dat het hoort. Uiteraard binnen de kaders van de onderwijswet. Dat doen we goed. Want niet voor niets hebben wij als een van de weinige basisscholen in Zeeland de beoordeling “Goed” ontvangen. Voor ons geen doel op zich, maar wel een mooie kroon op ons werk. Inspectie: vijf Zeeuwse scholen blinken uit, één is zeer zwak

SterQ   

We zijn trots op onze SterQ-afdeling, als een van de weinige scholen bieden wij onderwijs op maat voor HB kinderen, die net al ieder ander kind recht hebben op passend onderwijs. Door onze jarenlange ervaring weten we als geen ander wat de behoefte van deze kinderen is en krijgen ze bij ons de uitdaging en omgeving die bij ze past. Ons doel: ook deze kinderen laten floreren.