1 Created with Sketch.

“Een dag in de klas”

Een dag op onze school… We vroegen Ivar (10) en Fleur (10) uit groep 7 hoe dat nou gaat. Ze vertellen enthousiast over de werkwijze die al vanaf de jongste groepen is aangeleerd. Alles draait om zelfstandig werken, verantwoordelijkheid nemen, samenwerken en natuurlijk leren! En er is voldoende tijd over voor leuke dingen 😉

Maatje
We starten iedere week met een nieuw maatje. Dat betekent dat je wordt gekoppeld aan een klasgenootje waarmee je samen je taken gaat oppakken. Daarmee bepaal je samen je volgorde van werken (planning) en hoe je het gaat doen. Je helpt elkaar waar nodig. Het leuke is dat we op deze manier wel met iedereen uit de klas samenwerken. Zo zoek je niet alleen je eigen vrienden op, maar werken we allemaal met elkaar samen. Niemand valt in onze klas buiten de boot.” vertelt Fleur.

Weektaken en keuzetaken
Ivar: Iedere week krijgen we een overzicht met de weektaken die we we die week af moeten hebben. We bepalen zelf wanneer we die doen. Hebben we de weektaken af dan hebben we tijd voor extra werk of uitdaging. Voor sommige vakken kan ik prima zelfstandig werken. Bij andere vakken sluit ik aan bij de instructiegroep om uitleg te krijgen van onze leraar. Daarna kan ik het dan alsnog uitvoeren, samen met mijn maatje.
Naast de weektaken (verplicht) heb je ook de keuzetaken. Daar mag je er een aantal van kiezen. Je mag ook kiezen in welke volgorde je ze doet. Als het maar af is aan het einde van de week. Maar dat dat lukt meestal wel!“

Zelf nakijken
“Wat denk ik wel anders is dan bij andere scholen is dat wij zelf onze opdrachten nakijken. We kunnen dit dan vervolgens bespreken met onze leraar. Smokkelen doet eigenlijk niemand, want daar heb je uiteindelijk alleen jezelf mee. Dan haal je later alsnog een dikke onvoldoende op je toets. Dat wil je niet.”

Leuke school
“Ik vind onze school eigenlijk gewoon een hele gezellige school. We gaan hier echt met respect met elkaar om. Daar helpt de kanjertraining die we in alle klassen doen ook heel goed bij. Je begrijpt dan beter hoe iemand anders denkt en het is goed daar rekening mee te houden. Het is ook leuk dat er eigenlijk altijd wel iemand is die je wil helpen. Niet alleen je klasgenoten, maar je kunt ook altijd bij de leraren terecht.” vertelt Fleur.