1 Created with Sketch.

Een SterQ-ouder aan het woord

“Onze dochter zit nu in Q8 (SterQ!-klas groep 8). Ze is destijds in groep 2 gestart bij Tweemaster-Kameleon nadat haar haar oudere broer vastliep in groep 3 bij een reguliere school. Na een intelligentietest bleek hij hoogbegaafd en was dus echt gebaat bij een overstap naar deze school. Wat een verademing was dat. Ook bij onze dochter signaleren we al vroeg kenmerken van hoogbegaafdheid, mede door het traject dat we met haar broer hebben doorlopen.

Zo’n overstap naar een nieuwe school is best spannend. Maar ik moet zeggen dat het voor ons en onze kinderen echt een verademing was. De kinderen zaten al snel op hun plek en dat is toch wat je als ouder wil zien (en eigenlijk ook constant voelde). De intake liep heel soepel en we zijn heel goed geïnformeerd. Het contact met de leerkrachten is heel laagdrempelig en dat is fijn.

Wat ik goed vind aan deze school? Dat ze heel creatief zijn, telkens willen vernieuwen en verbeteren. Je merkt dat het een enthousiast team is dat de schouders eronder zet. De leerkrachten versterken en motiveren elkaar. Ze zijn zelf ook niet bang om te leren. Het is leuk om te zien dat het zo’n gemêleerd team is.

Wat ik zelf ook echt een aanwinst vind zijn de gastlessen die soms worden georganiseerd. En er is veel aandacht voor beweging en creativiteit. Dat is een mooie ontwikkeling van de laatste tijd.

Al met al meer dan tevreden over deze school! Als je kinderen maar op hun plek zitten… dat is toch het allerbelangrijkste.”