1 Created with Sketch.

 

Schooldieren

U heeft het misschien al gehoord van uw zoon/dochter: wij hebben een paar keer bezoek gehad van Suus. Suus is een Australian Shepherd van 10 weken en woont bij juf Joyce (IB). Juf Joyce volgt een puppytraining met Suus en hoopt haar zodanig te trainen dat ze tegen het einde van het schooljaar mee kan draaien als volwaardige schoolhond. Uiteraard onder voorbehoud, we weten nog niet hoe Suus zich gaat ontwikkelen. Ze is al een paar keer mee naar school gekomen om te wennen aan de kinderen en het rumoer en voorlopig lijkt het goed te gaan.

Suus gaat  niet de plaats innemen van Maxima, de schoolhamster. Zeker de kinderen van de bovenverdieping weten Maxima te vinden, regelmatig is er “hamstertijd” en wordt Maxima geknuffeld en verzorgd. Tijdens dit geknuffel komen kinderen uit verschillende groepen elkaar tegen in het kantoor van juf Joyce en ontstaan er leuke gesprekjes. Ook is het verzorgen van Maxima uiterst rustgevend!

Beide dieren hebben een belangrijke functie in de sociaal- emotionele ontwikkeling van onze leerlingen. Een schoolhond- of hamster werkt rustgevend, je kunt er mee knuffelen en moeilijke gesprekken mee voeren. Ze geeft onvoorwaardelijke liefde en verhoogt het zelfvertrouwen van de leerlingen.  Wij hopen dat Suus het in zich heeft om dit te kunnen gaan bieden aan de leerlingen.