1 Created with Sketch.

Sinds 2008 werken wij met gelijke begin- en eindtijden voor alle groepen. Onderbouwgroepen gaan gemiddeld iets langer naar school dan op andere scholen, bovenbouwgroepen iets korter. Gedurende hun hele schooltijd hebben alle leerlingen de verplichte 7520 lesuren. Alle groepen zijn vrij op woensdagmiddag en vrijdagmiddag.

 

Het volgende besluit is vanuit Archipel gekomen: Tot de kerstvakantie een vorm van continurooster hanteren. Dit met de volgende redenen:

  • Het voorkomen van onnodige verplaatsingen wat nog steeds van belang
  • We bij een tweede golf (waar toch rekening mee gehouden wordt) eenvoudig terug kunnen naar het werken in twee

Wat wij gaan doen:

Wij hanteren van de zomer- tot de kerstvakantie onze “oude” schooltijden, waarbij de lange dagen (maandag, dinsdag en donderdag) continu worden. Dus iedereen blijft over en wij verzorgen zelf deze overblijf. Dat betekent dat de woensdag en vrijdag hetzelfde blijven als eerst, dus 12:15 is de school uit en zijn de kinderen de middag vrij.

Om tegemoet te komen aan een langere pauze gaan we tussen de middag het halfuur wat we nu hanteren verlengen naar 45 minuten (15 min. eten, 30 min. buiten). Dit geeft meer ruimte aan de minder snelle eters om iets uit te lopen en ook is het buitenspelen hiermee verlengd.

Dit betekent dat de maandag, dinsdag en donderdag tot ongeveer 14:45 zullen duren. Blijven werken in 2 of 3 shifts heeft de voorkeur, maar we moeten nog even puzzelen om dit concreter te maken. Natuurlijk hoort u hier zo snel mogelijk van.

Hoe we na de kerst verder gaan is nog niet bekend. Dit hangt af van eventuele nieuwe protocollen en beslissingen w.b.t. corona, maar ook hoe dit nieuwe rooster bevalt in het team en bij de ouders.